izvor: Belgrade rally, flickr

Radničke demonstracije

RADNICI POŠTE ZAOŠTRAVAJU! Počinju svakodnevne DEMONSTRACIJE od Terazija do Ušća

Vesti19.11.2017. 16:49h 16:49h

Kao odgovor na pritiske na radnike i predstavnike radnika, od srede 22. novembra kreću protestne šetnje od Takovske 2, preko Brankovog mosta do ušća i nazad do Takovske 2.

Samostalni sindikat poštanskih radnika, suspendovani radnici i štrajkački odbor, na juče održanom sastanku, a u svetlu sve veće represije nad radnicima koji su nezakonito suspendovani, doneli su sledeće odluke:

Sutra u 19.30 počinje protest, na okretnici autobusa 18 i 83 u Zemunu, odakle radnici kreću ka glavnom poštanskom centru.

Utorak počinje štrajk, u 7 časova ujutru, u skladu sa zakonom.

Kao odgovor na pritiske na radnike i predstavnike radnika, od srede 22. novembra kreću protestne šetnje od Takovske 2, preko Brankovog mosta do ušća i nazad do Takovske 2.

Samostalni sindikat je na svom sajtu http://www.sindikatposte.rs objavio ove odluke, i pozvao na protest i protestne šetnje:

1. Sve zaposlene u "Pošti Srbije"
2. Sve sindikate
3. Sve organizacije bliske svetu rada
4. Sve građane

DA DOĐU NA PROTESTE, ZATO ŠTO JE POŠTA OPŠTE DOBRO SVIH GRAĐANA I NE SME DA BUDE VLASNIŠTVO NI JEDNE PARTIJE

Na protestu nije dozvoljeno isticanje političkih obeležja.

Radnici, građani, studeni i učenici, sedma silo!

BORBA podržava štrajk i protest radnika i pridružuje im se u zahtevima i u protestiu, a ovom prilikom poziva sve radnike, sindikate, narod Srbije a naročito radnike u medijima i novinare da ne nasedaju na režimske provokacije i zamene teza koje se pojavljuju da ocrne vredne i očajne radnike pošte i da razmisle o sledećem: 

Uništavanje imovine naroda nije počelo sa poštom i neće se ni završiti sa poštom, ukoliko ne budemo glasni danas. Ukoliko danas ne kažemo DOSTA i ne počnemo da se borimo da se na uništavanje narodne imovine, radničkih prava i pravne i pravične države stavi tačka, i da naša zemlja promeni kurs i usvoji mnogo humanije, ljudskije, društveno uređenje i ekonomski sistem, mladi i deca koja dolaze će da budu robovi stranih i nekolicine domaćih bogataša ili će zauvek da napuste Srbiju. Nema izgovora, ovo je BORBA za opstanak celog NARODA!

KIDAJMO LANCE ROPSTVA, KARIKU PO KARIKU!

BORBA - Informativna služba
Komentari

Najvažnije vesti