Ne daju im da rade

RADNICI STAKLARE TUŽE SVOJE PREDUZEĆE! Neće da ih vrate na posao

Vesti26.12.2017. 12:02h 12:02h

Do sada je već podneto preko 40 tužbi za poništavanje rešenja o otkazu, što će do kraja godine učiniti i većina otpuštenih.

Radnici koji su ostali bez posla počeli su da podnose tužbe sa zahtevom da budu vraćeni na svoja radna mesta, izjavila je FoNetu bivša radnica Srpske fabrike stakla (SFS) Dragica Jokić-Florić. Ta odluka doneta je nakon današnjeg skupa održanog ispred staklare, na kome je generalni direktor SFS Boban Bogdanović obavestio otpuštene radnike, da Upravni odbor još nije zasedao i odlučivao o njihovom eventualnom povratku na posao.

Posle uvođenja stečaja u SFS, koji je u septembru pokrenula čačanska firma "Vaksilium" zbog potraživanja od 47 miliona evra, stečajni upravik je otpustio 230 radnika. Privredni Apelacioni sud je u međuvremenu ukinuo rešenje o stečaju pa otpušteni radnici traže da budu vraćeni na posao i da im budu isplaćene zaostale zarade.

Prema navodima Dragice Jokić-Florić, do sada je već podneto preko 40 tužbi za poništavanje rešenja o otkazu, što će do kraja godine učiniti i većina otpuštenih. Mi smo praktično, sa po 30 godina radnog staža, postali socijalni slučajevi jer smo izbačeni na ulicu, bez prebijenog dinara. Ljudi imaju ogromne kredite, neplaćene račune, nemaju od čega da školuju decu, a tri meseca smo bez plate, rekla je Jokić-Florić.

Pre uvođenja stečaja SFS je imala 825 zaposlenih, a danas nešto manje od 600.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti