izvor: pixabay.com

Kruševačka televizija donosi vest da je policija uhapsila D.M. i M.A., navodno zbog pretnji predsedniku upućenih preko fejsbuka

REPRESIJA: Uhapsili porodicu zbog pisanja protiv SNS-a

Vesti08.09.2017. 15:32h 21:36h

Prema informacijama koje je RTK dobio, one su uhapšene zbog osnovane sumnje da su počinile krivična delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakona

Kruševačka televizija na svom veb sajtu tvrdi da ima nezvanične informacije da su jutros pripadnici pripadnici kruševačke policije, a na osnovu naloga Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu i Tužilaštva za visoko-tehnološki kriminal u Beogradu, priveli dve ženske osobe i odredili im policijsko zadržavanje, zbog upućenih pretnji preko društvene mreže Fejsbuk predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću.
Radi se o D.M. koja ima 40 godina i o njenoj ćerki M.A. staroj 22 godine, obe iz mesta Jasika, kod Kruševca. Prema informacijama koje smo dobili, one su uhapšene zbog osnovane sumnje da su počinile krivična delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakona, kao i krivično delo proganjanje iz člana 138a., stoji u vesti RTK-a.
Zbog opiranja prilikom privođenja od strane policijskih službenika, optužene su i za krivično delo: napad na ovlašćeno službeno lice iz člana 323 Krivičnog zakona Republike Srbije.

BORBA podseća da je na isti način uhapšen i u zatvoru preminuo Milorad Nikolić iz crvenke, zbog samo jedne SMS poruke, koju čak nije uputio Vučiću, već ga je policiji prijavio prijatelj koji je dobio poruku sa tom sadržinom. Njegov advokat, i član poznatog sastava Beogradski sindikat, Feđa Dimović je na društvenim mrežama i na ono malo slobodnih medija u Srbiji tvrdio kako je njegov klijent u zatvoru umro pod nerazjašnjenim okolnostima.

Izvor: RTK

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti