izvor: Vojska Srbije

Zbog borbe za uslove rada u VS predsednik vojnog Sindikata Novica Antić trpi neviđene pritiske

Režim šalje vojnog sindikalca Antića na sud

Vesti10.09.2017. 01:04h 01:09h

Antić izlazi pred vojni sud u Nišu 12. decembra kada će najverovatnije da mu oduzmu čin

Ako vojni sud 12. decembra oduzme čin Novici Antiću, profesionalnom pripadniku Vojske Srbije, zbog navodnog "političkog angažovanja" biće to u znak odmaze zbog njegove sindikalne borbe za poboljšanje uslova svima koji rade u vojsci. Portparol Vojnog sindikata Ninoslav Svilengaćin kaže da vlast na sve načine pokušava da uguši Vojni sindikat.

Prema njegovim rečima, to govori da je nastala prava panika zbog najavljenog protesta početkom oktobra koji će predvoditi Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije, i da je u Ministarstvu odbrane penzionisani general dobio zadatak da po svaku cenu uguši sindikat.

Kulminacija pritisaka dogodiće se 12. decembra na Vojnom sudu u Nišu kada će „zbog političkog delovanja“ predsedniku Vojnog sindikata Novici Antiću oduzeti jedan čin i time stvoriti uslov da dobije otkaz u Vojsci Srbije iako je reč o vrhunskom profesionalcu sa odličnim ocenama. Ne prezaju ni od čega. Krše se osnovna ljudska prava i Ustav - naglašava Svilengaćin, ističući da je to direktna posledica delovanja Vojnog sindikata.

Zbog najave protesta, juče je, kaže Svilengaćin, u sve jedinice poslata vanredna inspekcija iz Generalštaba.
Javljaju nam iz jedinica da su iz Generalštaba naredili kontrolu koja će trajati mesec dana.

Režimu je očigledno jasno da je Vojska Srbije odana narodu i tradiciji staroj dva veka, da vojska, bila ona narodna ili profesionalna zna da potiče iz naroda i da joj je uloga da štiti narod. U tom cilju oni žele da urade sve da vojska kao i narod ćuti i trpi sve nevolje, pljačke i haranja korporacija i političara koja su zadesila državu, zaključuje BORBA.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti