izvor: Ivan Điković

Stan je ljudsko pravo

REZULTAT AKCIJE U NJEGOŠEVOJ! Građani moraju da budu zaštićeni

Vesti10.10.2017. 14:41h 14:41h

Posle otpora iseljenju porodice Petrović u Njegoševoj ulici u Beogradu, reagovala i zaštitnica građana

Akcija građana i pokreta levice u Njegoševoj ulici, kada je narod pružio otpor iseljenju porodice Petrović privukao je pažnju javnosti. Prvo je vladajuća klika kapitulirala, i iz svojih partija bila naterana da prikupi novac, a danas reaguje i zaštitnica građana grada Beograda Katarina Žeželj.

Zaštitnica građana Katarina Žeželj primila je danas Dobrilu Petrović povodom slučaja prinudnog iseljenja njene porodice iz stana u Njegoševoj 65 i izrazila nameru da inicira pronalaženje zakonskog okvira ne samo za ovaj, već i za druge slične slučajeve.

Zakon o stanovanju i održavanju zgrada reguliše i situaciju i mogućnosti preseljenja iz stanova u svojini građana, uređuje postupak iseljenja i, što je za porodicu Petrović najvažnije, pravo na preseljenje u stan koji je u javnoj svojini.

Zaštitnica građana očekuje od nadležnih u republičkih i gradskih organa da se pronađe sistemsko i zakonsko rešenje i ustanove procedura i dobra praksa kako bi ostale porodice kojih ima više stotina u Srbiji, a koje se nalaze u istoj situaciji kao porodica Petrović, ne bi našle na ulici.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti