izvor: media centar

Pozicija ili radnici?

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA DA KRENE U PROTEST! Orboviću, izvedi sve radnike u šetnju!

Vesti23.11.2017. 11:14h 11:19h

Na protestu poštanskih radnika ispred GPC-a rečeno je da je SSSS podržao protest. Da li to znači da će Orbović da izvede radnike u protestne šetnje?

Zoran Pavlović, presednik samostalnog sidikata poštanskih radnika je na prekjučerašnjem skupu izjavio da je protest podržao i Svez samostalnih sindikata Srbije. Na skupu je čak i govorio Zoran Mihajlović, sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije, čime je podrška ozvaničena u javnosti.

BORBA PITA: Orbovićev sindikat je obećao pomoć poštanskim radnicima. Šta će tačno da uradi? Da li će SSSS da organizuje akcije podrške u vidu štrajkova upozorenja, jednočasovnih obustava rada. Da li će SSSS da pozove sve svoje članove u Beogradu da se priključe protestnim šetnjama? Sa svojih pola miliona članova, kako stoji na sajtu Saveza samostalnih sindikata Srbije, Orbović je sindikalac koji bi situaciju sa poštom mogao lako da okrene u korist radnika pošte. Radnici pošte su suspendovani, radnička prava svakodnevno guše, pravno nasilje je očigledno. Šta čeka SSSS?

Ako istupi, SSSS bi bukvalno jednim udarcem primorao upravu pošte da ispuni svih 10 zahteva koje postavlja samostalni sindikat poštanskih radnika.

U ovom slučaju SSSS može da ima PRESUDU ULOGU! Ni jedna vlada, ni jedno javno preduzeće ne mogu da ćute i da se prave ludi kada se štrajku i protestu priključi sindikat koji broji pola miliona članova.

To bi bila PRVA POBEDA radnika nad beskrupuloznim sistemom koji vlada. Momenat istine leži u OVOJ NEDELJI.

Šta kaže Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije?

Da li će SSSS da se odazove pozivu radnika, pozove na štrajk, protest i pokrene lavinu odbrane radničkih prava?

Borba
Komentari

Najvažnije vesti