izvor: facebook.com, dušan kokot

Šta to BRE rade sindikati?

SKANDAL U RUMI! KAD SINDIKAT RADI PROTIV RADNIKA! Sindikat pristao da se prosvetarima uskrati polovinu naknade za prevoz

Vesti09.12.2017. 12:56h 14:55h

Dokumenti objavljeni na fejsbuku potvrđuju kako je sindikat prosvetara u Rumi, lošim dogovorom, ojadio svoje radnike za cenu prevoza

Dušan Kokot, potpredsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, objavio je na društvenim mrežama dokument do kojeg je došao, a koji pokazuje da je predstavnik Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine za opštinu Ruma, potpisao protokol po kojem je taj sindikat saglasan da se radnicima isplati 1.200 dinara mesečno za prevoz, dok, u drugom dokumentu, autoprevoznik potvrđuje da je minimalna cena karte na mesečnom nivou za prevoz radnim danima 2.200 ili 2.300 dinara.

DUŠAN KOKOT: DA VIDIMO KAKVI SU NAM "SINDIKATI"

Šta vlast radi to svi znamo. Ali da bi ona to radila uspešno, potrebno je da imaju pomoć sa druge strane. 

Danas malo o toj "pomoći" !

Zakonom i kolektivnim ugovorom definisano je da zaposlenom pripada naknada za dolazak i odlazak sa posla u visini karte u javnom saobraćaju.

Primer- OPŠTINA RUMA!

Karta u gradskom prevozu košta 50 dinara, odnosno 100 dinara za dolazak i povratak sa posla. U standardnom mesecu to je 2200 ili 2300 dinara mesečno!
"Sindikat" koji se zove Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, desna ruka deda Brajkovića, organizacija koja za "nečiji" interes pokušava da izbaci mene i NSPRV iz organizacije, potpisao je PROTOKOL sa predsednikom Opštine Ruma da SVI ZAPOSLENI U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA, dakle ne samo članovi tog "sindikata" dobijaju 50% zakonom pripadajuće naknade!!!

Šta zaposleni gube (oko 800 ljudi) to se jasno vidi iz ovih dokumenata do kojih sam došao, a šta potpisnici ovog krivičnog dela dobijaju, to bi se moglo lako utvrditi! Da sam na mestu tih ljudi, ja bi ih TUŽIO za štetan ugovor i od njih naplatio štetu koju sam zbog njihovog potpisa pretrpeo!!!

Kakvi su nam neki "sindikati" manje bi članove koštalo da bace pare kroz prozor umesto što plaćaju članarinu!

Borba
Komentari

Najvažnije vesti