Foto Pixabay

Kriva opština Vračar

SRAMOTNO! IZBACUJU PORODICU NA ULICU! Isterivanje porodice Petrović u toku

Vesti05.10.2017. 16:29h 16:39h

Iako su zaštićeni stanari, nekadašnji vlasnik je sudskim sporom nekako uspeo da traži vlasništvo nad stanom ponovo i ovu porodicu sa dvoje male dece izbaci na ulicu

Prinudno iseljenje porodice Petrović iz stana u Njegoševoj nije uspelo 19.septembra jer su građani odbranili da Dobrila Petrović sa porodicom ostane na ulici, piše Kurir. Danas su međutim došli nenajavljeni, oko pola 10, i iseljenje je, uz pratnju policije, u toku.

Kako kaže vlasnica, oni danas nemaju nalog za iseljenje. Ispred zgrade je 20 policajaca, kao i vatrogasno vozilo!

"Mi nemamo gde! Ja imam penziju od 10 hiljada dinara. Tražimo da nam daju barem 5 dana da se iselimo", kaže vlasnica stana Dobrila.
 
U telefonskom razgovoru kazala nam je da su deca uznemirena jer će ostati na ulici, a da ih iselitelji teraju da se pakuju.Ulaz zgrade je blokiran!
 
Saznajemo i da je novi vlasnik stana bio u njemu, i da je pregovarao sa porodicom, ali dogovora nema, i policija kreće da iseli Petroviće.
 
Ljudi koji prolaze Njegoševom izlaze iz kola kako bi podržali porodicu. Kamion za iseljenje spremno čeka. Izvršitelji im, kako nezvanično saznajemo, prete i oduzimanjem dece, ako ne odustanu od pregovora i ne napuste stan danas! Porodica tvrdi da im iseliteljka, ali i policija sve vreme preti.
 
Stan od 88 kvadrata porodici Petrović je pripao još kada je Dobrilina svekrva Branislava menjala dva manja stana za jedan veći sa opštinom Vračar, a sa starim vlasnicima sklopila ugovor o korišćenju stana. Iako su zaštićeni stanari, nekadašnji vlasnik je sudskim sporom nekako uspeo da traži vlasništvo nad stanom ponovo i ovu porodicu sa dvoje male dece izbaci na ulicu.

Iako je bila dužna, opština Vračar nije obezbedila zamenski stan porodici, iako su zaštićeni stanari!

U stanu žive Dobrilina unučad: beba Marko i Maša koja ima 4 godine.

Kurir / Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti