izvor: wikimedia commons

Setili se

SRBIJA KUPUJE S-300 OD BELORUSIJE! Nabavljaju pred izbore jednu jedinu bateriju PVO sistema

Vesti10.10.2017. 11:21h 11:22h

Kupovinom S-300 predsednik će da se reklamira zato što zna da je ovaj sistem ostao u uvetu i umu građana Srbije kao spas sa neba. Ali to je bilo pre 20 godina. Sistem je sada zastareo, a i jedna baterija je kao "slamka međ vihorove". Neka kupe ceo sistem

Srbija u novembru kupuje od Belorusije moćni odbrambeni raketni sistem S-300 i sedam MiG-ova, piše današnji Srpski telegraf.

Sastnak predsednika Srbije i Belorusije u novembru na temu nabavke sistema S-300. Pored toga, Srbija će od Belorusije kupiti još sedam aviona MiG-29.

Kao da se radi o moći jednog sistema a ne cele odbrambene mreže, kupovinom S-300 predsednik će da se reklamira zato što zna da je ovaj sistem ostao u uvetu i umu građana Srbije kao spas sa neba. Ali to je bilo pre 20 godina.

Danas je taj sistem već zastareo, a i nabavka jedne baterije je kao ona lasta koja ne čini proleće. Propaganda o jačanju vojske, kojoj nisu u stanju da kupe ni pošteno borbeno vozilo, a hvale se avionima i raketama, služi samo u predizborne svrhe. Ako zaiste žele da osiguraju nebo, bilo bi dobro da počnu da pregovaraju o nabavci čitave mreže najmodernijihPVO sistema. Naravno, kad bi im to gazdarica u Berlinu dozvolila.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti