izvor: youtube.com

Nisu svi Albanci isti. Nisu ni svi Srbi isti kaže Rada Trajković

Srpska lista i Haradinaj u koaliciji bez ugovora

Vesti12.09.2017. 11:43h 11:43h

Koalicija nema sporazum, rekao je Ramuš Haradinaj. Srbi ništa nisu tražili pa nisu ni dobili

"Srpska lista" mogla bi da odigra istorijsku ulogu u razbijanja sistema tzv. "Oslobodilačke vojske Kosova" na čelu sa Hašimom Tačijem, koji je uspostavljen pre 18 godina, izjavila je za FoNet srpska političarka sa Kosova Rada Trajković.
To bi moglo da se uradi tako što bi se napravila kolaicija sa ljudima koji nisu bili na vlasti sve ovo vreme na Kosovu, rekla je Trajkovićeva.
Ulaskom u vladu "Srpska lista" je učvrstila i na izvestan način i abolirala ratnu koaliciju, što je za njih jako važno, da imaju Srbe koji eto nekako misle da mogu sa njima takvima, odgovornima, da prave koaliciju", rekla je Trajković.
Na pitanje šta su Srbi na Kosovu i Metohiji dobili ovom koalicijom a šta izgubili, Trajković smatra da je "to posebno interesantno, s obzirom da ova koalicija nema sporazum, tako je rekao Ramuš Haradinaj, da Srbi ništa nisu tražili i da nisu dobili".
"Prosto, nema ugovora između Ramuša Haradinaja i "Srpske liste". Da li je to izdejstvovao netransparentno gospodin Tači putujući u Brisel ili direktnim pregovorima sa predsednikom Vučićem ne znam, smatra ona.
Ona smatra pravdanje ovakve odluke o koaliciji od strane misnitra odbrane Aleksnadra Vulina da je svejedno sa kim Srbi prave koaliciju " duboko rasističko".
"Nisu svi Albanci isti. Nisu ni svi Srbi isti. Imamo na terenu Albance sa kojima živimo, radimo, pričamo, koji su vrlo čestiti ljudi, a imamo i ljude koji su činili strahovite zločine.
I u tom kontekstu ne možemo davati izjave kao ministar jedne vrlo ozbiljne države , kakva Srbija jeste u regionu, jedna od najvećih i najbrojnija zemlja regiona.
Nije važno da li je ovaj ili onaj, svi Albanci su isti i nijedan nije dobar", rekla je Trajković.
"Mislim da je to nešto što predstavlja za nas neprihvatljivu izjavu koja može najdiretknije da se svrsta u rasisitičke izjave. Pravdati koaliciju sa Ramušom na taj način je uvlačenje Srbije u još veće probleme", kaže Rada Trajković.

Borba.rs
Komentari

Najvažnije vesti