izvor: media centar

Partijaš a ne ministar

STEFANOVIĆ PARTIJAŠI UMESTO DA RADI SVOJ POSAO! Ministar opravdava prekršajne prijave zbog protesta

Vesti24.11.2017. 14:31h 14:32h

Ako je policija, bez sumnje, utvrdila da su "neki političari" stajali iza organizacije protesta protiv diktature, zašto njima nisu stigle prekršajne prijave, već policija time maltretira studente i obične građane, očigledno "po slučajnom izboru"?

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanoić izjavio je danas da je policija prvih nekoliko dana protesta "Protiv diktature" tolerisala kao spontano okupljanje, a da je, kada se uvidelo da su oni organizovani, a nisu prijavljeni, što zakon propisuje, morala da podnese prekršajne prijave.
Stefanović je novinarima u Palati Srbija rekao da su iza organizacije tih protesta stajali i neki političari, koji su se pravili da su tu zato što su "tobože samo šetali", ali su se onda povukli i ostavili druge ljude da snose odgovornost, zato što su "političke kukavice".

Stefanović na pogan način pravi zamenu teza i politizuje pitanje. On zanemaruje svoju funkciju ministra policije, već to mesto koristi za partijsko razračunavanje sa konkurentima.

Ako je policija, bez sumnje, utvrdila da su "neki političari" stajali iza organizacije protesta protiv diktature, zašto njima nisu stigle prekršajne prijave, već policija time maltretira studente i obične građane, očigledno "po slučajnom uzorku".

Zašto, dakle, ministar ne kaže i ne pomene imenom i prezimenom političare koji su taj skup, neprijavljeno, organizovali, umesto da koristi policiju, ne samo kako bi se obračunao sa političkim protivnicima, već i kako bi zastrašio građane, koji bi zbog poteza policije, trebalo da pomisle kako će i oni biti sledeći u redu za legalizovan linč.

U zemlji u kojoj policija ne reaguje na pozive građana kada maskirani napadači ruše i kidnapuju, u zemlji u kojoj je time moguće suspendovati ustav i inistitucije sistema, ministar policije je očigledno efikasan samo kada tera policiju da kažnjava građane koji se bune protiv ovakvog ukidanja države, individualnih i naročito kolektivnih prava ljudi. Kada na red dolaze ozbiljne, sistemske, stvari, on se stavlja na stranu kapitala, na stranu stranačkih interesa i na stranu koja suprotna interesu naroda.

To je ministar svojom izjavom u stvari poručio.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti