izvor: Jovan Veličković

Surovo

SUDBINA RADNIKA SRPSKE FABRIKE STAKLA! Sudija tvrdi da je stečaj jedino rešenje

Vesti04.10.2017. 15:05h 15:05h

Predsednik Privrednog suda Branislav Jovović tvrdi da je postupio shodno zakonskim propisima i da je uveren da drugačije rešenje nije mogao da donese

Predsednik Privrednog suda u Kragujevcu Branislav Jovović, koji je doneo odluku o proglašenju stečaja u Srpskoj fabrici stakla (SFS) u Paraćinu, rekao je da veruje da je u konkretnom slučaju postupio shodno zakonskim propisima i da je uveren da drugačije rešenje nije mogao da donese.
On je, u izjavi za dnevni list "Danas", istakao da radnici SFS mogu da ulože žalbu na tu odluku koju će razmatrati Apelacioni privredni sud u Beogradu.
Taj sud može ili da potvrdi rešenje o stečaju ili da ga poništi i vrati na ponovno odlučivanje. Ukoliko potvrdi rešenje o stečaju, njegova odluka će biti pravosnažna. Dugo sam, međutim, u pravosuđu i uveren sam da, u slučaju SFS, drugačije rešenje nije moglo da bude doneto, kazao je Jovović.
Nakon pokretanja stečaja, 230 radnika SFS dobilo je otkaz.
Oni su zaražili su od Apelacionog suda da preispita odluku o stečaju koju je 20. septembra doneo Privredni sud u Kragujevcu.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti