izvor: youtube.com

Gde će vam duša?

SUROVO! Pošta nije uplatila platu suspendovanim radnicima

Vesti03.12.2017. 11:42h 11:42h

Onaj ko je odlučio da suspendovani ne dobiju novac ugrozio je opstanak porodicama suspendovanih radnika, ostavljajući ih bez dinara.

Radnici pošte su u petak 1. decembra dobili akontaciju, to jest, takozvani prvi deo plate. Svi su dobili novac, izuzev radnika koji su zbog legalnog i legitimnog protesta, mimo zakona suspendovani. Suspendovani radnici su uskraćeni za platu u petak.

Naš izvor iz pošte kaže da suspednovani radnici mogu da očekuju da dobiju plate tek 15. decembra, ali da ni to nije do kraja izvesno, obzirom da su sada ostali bez para i da nemaju više poverenje da uskraćivanje ličnih dohodaka isto nije vid pritiska.

Onaj ko je odlučio da suspendovani ne dobiju novac ugrozio je opstanak porodicama suspendovanih radnika, ostavljajući ih bez dinara.

Sindikat Solidarnost je prosledio peticiju svim poštama u Srbiji, za vraćanje kolega na posao. 

Radnici pošte takođe u velikom broju uplaćuju donacije suspendovanim kolegama na za to posebno otvoren račun. Sredstva iz tog fonda solidarnosti će da budu podeljena 5. decembra.

Na e-mail adrese uprave pošte, predsednice vlade i nadležnih ministarstava već nedelju dana stižu protestna pisma iz mnogih sindikalnih, radničkih i socijalističkih političkih organizacija širom Evrope.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti