izvor: Milos Milosevic, flicr

Mrak nad zemljom

U SRBIJI JE NA DELU KONTRAREVOLUCIJA! Pljačkom su samo počeli da nam uništavaju društvo

Vesti08.11.2017. 10:09h 11:49h

Uloga rehabilitacije domaćih izdajnika služi da ozvaniči kontrarevoluciju koja se neće završiti na otimanju narodne imovine, već će da uništava nivo postignutih prava i društveno tkivo mnogo strašnije.

Istoričar Srdjan Milošević izjavio je da je u Srbji na delu istorijski revizionizam koji je u suštini "kontrarevolucija".
Milošević je rekao da je uloga rehabilitacija kvislinga iz Drugog svetskog rata da na simboličkom nivou ozvaniče i legalizuju reinterpretaciju prošlosti, koja se sprovodi od druge polovine osamdesetih godina 20. veka.

"Ovde je zapravo reč o kontrarevoluciji koja se ne završava samo promenom svojinskih i političkih odnosa, već kao i sama revolucija – ona seže dublje", kazao je Milošević za Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE, voice.org.rs).

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (Yucom) Milan Antonijević rekao je da niko do sada nije postavio pitanje porekla imovine koja je konfiskovana predsedniku srpske kvislinške vlade u Drugom svetskom ratu Milanu Nediću i ostalim kolaboracionistima.

"Ako govorimo o onima koji su upravljali Srbijom i tokom Drugog svetskog rata imali sve mogućnosti da uvećaju svoje bogatstvo, onda zaista ne vidim kako i na koji način vi možete zahtevati povraćaj takve imovine. Ukoliko ste vi završili Drugi svetski rat bogatiji nego što ste bili pre, ukoliko ste završili sa krvlju na rukama, zaista zbog društva nije dobro da se ovakva pitanja otvaraju. Mislim da je tu jako bitna iskrenost u svakoj od porodica", naveo je Antonijević.

Prema njegovim rečima, "veoma dobro znaju svi oni koji su naslednici da li je neko i na koji način vršio zločine tokom tog perioda".
"Verujem da tim poništavanjem istorije nećete zaista poništiti i istoriju svoje porodice", kazao je Antonijević.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti