izvor: Tony Mann, flickr

Tragedija

UBICA POLICAJCA KORISTIO AUTOMATSKO ORUŽJE! Pripadnici SAJ bili prinuđeni da ubiju napadača

Vesti19.12.2017. 13:26h 13:36h

Policajac Srđan Petrović poginuo je na dužnosti kada je tokom intervencije ubica u njega ispalio više hitaca iz automatske puške.

Policijski službenik Srđan Petrović (1975) ubijen je noćas prilikom intervencije u selu Bare kod Požarevca, kada je šezdesetdevetogodišnji Dobrivoje Živković u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svojoj kući, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Petrović je zadobio teške povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici.

Nakon angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je jutros ušla u kuću, D. Ž. je ubijen prilikom pokušaja da otvori vatru na pripadnike policije.

Policijskoj upravi u Požarevcu je kasno sinoć prijavljeno da D. Ž. u nelegalnom posedu ima automatsku pušku, nakon čega je na lice mesta upućena patrola policije.

Kada je policajac Petrović pokušao da uđe u dvorište, kako bi proverio da li jeu kući više osoba, D. Ž. je ispalio više hitaca iz automatske puške i smrtno ga ranio, navodi se u saopštenju.

Kako mediji saznaju Živković je automatskom puškom prvo pretio svojoj porodici. Njegov zet i unuka su pobegli kod komšija i odatle pozvali policiju.

Posle ubistva, na lice mesta je došao SAJ, čiji je pregovarački tim pokušao da stupi u kontakt sa Živkovićem koji je ostao zaključan u kući.

Kako je Živković odbijao svaki vid komunikacije, pripadnici SAJ su intervenisali, bacivši dimne bombe i pokušali su da prodru u kuću i liše slobode Živkovića.

On je u tom trenutku počeo da puca na pripadnike specijalne jedinice, koji su uzvratili vatru i usmrtili ga.

Borba
Komentari

Najvažnije vesti