izvor: Franz Johann Morgenbesser, flickr

Sram ga bilo

VRHUNAC LICEMERJA! Pretio ubijanjem sto za jednog a danas drži antifašistički govor (VIDEO)

Vesti20.10.2017. 15:14h 15:14h

Vi bombardujte, ubijte jednog Srbina - mi ćemo stotinu Muslimana, izjavio je Vučić 20. juna 1995. godine

Vučić je istakao da je danas dan, i čini se da ima neke više sile, nebeske pravde u činjenici da je Beogard oslobođen baš 20. oktobra 1944, zato što je tri godine ranije od 15. do 21. oktobra nacistički okupator pobio streljajući na hiljade ljudi u Beogradu, širom Šumadije, pa na kraju i u junačkom Kragujevcu. Obrazlažući naređenje na osnovu koje su izvršeni oktobarski masakri 1941. u Srbiji feldmaršal Vilhelm Kajtel, prvi čovek nemačke vrhovne komande, rekao: "Tamo na istoku život ionako ništa ne vredi".

Od te smrti i užasa smo se oslobodili 20. oktobra oslobađajući glavni grad. Oslobodili smo se, nadam se, zauvek one vrste ludila koja je smatrala da je opravdano ubijati i streljati u ime nacije i rase, ideologije koja je neke ljude smatrala manje vrednim od drugih i to toliko manje da ne zasluzuju da žive", istakao je predsednik.

Mi smo se 20.oktobra 1944. smrti i užasa zauvek oslobodili, rekao je Vučić, namerno zaboravljajući da je pre 22 godine, 20. jula 1995. godine za govornicom Narodne skupštine Republike Srbije, izgovorio: "Vi bombardujte, ubijte jednog Srbina - mi ćemo stotinu Muslimana. Pa da vidimo sme li međunarodna zajednica ili bilo ko drugi da udari na srpske položaje, može li se tako ponašati sa Srpskim narodom."

Vučić je kasnije rekao da je ova izjava "izvučena iz konteksta", ali bi trebalo da shvati da je, kada već citira Kajtela, on isto tako, samo za govornicom parlamenta, spuštao i obarao cenu ljudskih života.

Da se ne zaboravi!

Borba
Komentari

Najvažnije vesti